Група Дартс открива първата Къща на палачинката с джаз и чил-аут


Група Дартс открива първата Къща на палачинката с джаз и чил-аут

5589

Група Дартс, която преди години успешно възроди в рок вариант "Сбогом, моя любов", а преди дни засне и клип със специалното участие на Васил Найденов, открива Къщата на палачинката в столицата от 19.00 ч. днес.

Fun House ресторантът - точно над техния пиано-бар "Пойзън", е нещо различно, истинско reperie в най-добрите парижки и провансалски традиции и е достоен отговор на италианската пица и паста, заляла България в последните години.

В новооткритото място ще могат да се хапват истински парижки и провансалски палачинки, сътворени по оригинални рецепти и направени с оригинални френски брашна и масло.

Гостите ще могат да опитат класически палачинки по оригинални рецепти с френски сирена и жамбон, зелени палачинки с кокос и пиле от Индонезия, марокански палачинки по традиционна френска колониална рецепта. Ще има палачинки и с октоподи, сьомга, заешко, патешко и други.

Всеки посетител на Fun House след откриването ще може да дегустира вината на Домейн Бойар "Арс Лонга" след откриването на заведението.

За доброто настроение на гостите Дартс (фронтдамата Катина на снимката) са предвидили програма от джаз и чил-аут. Формацията набра популярност с парчетата "Не боли" и "Глупав", които се появиха през 2003.

Кулминация в изисканата обстановка ще бъде изложба на младия живописец Георги Петров. Платната му са обединени под общото заглавие "Реалното и извън него" в съчетание със звученето на френски джаз, изсвирен на живо от групата Трейн Стейшън.

Независимо дали рисува мащабни пейзажи или няколко стръкчета мак, от платната му струи магична светлина. Картините на Георги Петров са лишени от маниерно заиграване с абстрактността. В тях времето е категория, която тече според нуждите на всеки отделен зрител, а обектите са и разпознаваеми, и в същото време всеки път разказват нова история. Платната не просто те канят на съпреживяване. Те са врата, която се разтваря гостоприемно, и прекрачвайки я, зрителят се превръща в автор и главен герой на приказка - малко носталгична и тъжна, но винаги с добър финал, защото главният герой побеждава най-вече собствената си суета, обясняват куратори.

"Пойзън" пък остава единственият пиано-бар в България, който предлага суши, направено пред очите на гостите от истински...сумист.

Къщата на палачинката е на улица "Аксаков" 15А.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички