Следва

Ден V: Спечели слънчеви очила Kwiat

Летни зеленчукови палачинки

 Палачинките не са само за десерт – те могат да бъдат и бърза и вкусна вечеря през седмицата...

Food преди 11 години

Палачинките не са само за десерт – те могат да бъдат и бърза и вкусна вечеря през седмицата. Днес ти представяме тези зеленчукови палачинки, които изглеждат толкова вкусни, че веднага отиваме към кухнята и запретваме ръкави.


Необходими продукти:

⅓ чаена чаша нискомаслена заквасена сметана
½ чаена чаша нарязан на ситно зелен лук (отделно ще ти трябва още малко за украса
3 супени лъжици нискомаслено прясно мляко
2 чаени лъжички лимонов сок
¾ чаени лъжички сол
1 супена лъжица зехтин
2 чаени чаши нарязани на ситно зелени тиквички
1 ¼ чаени чаши нарязан зелен боб
1 чаена чаша прясна царевица
1 чаена чаша извара
½ чаена чаша настъргано сирене Чедър
¼ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
4 готови палачинки с диаметър около 10 см


Начин на приготвяне:

Смеси в малка купа сметаната, ¼ чаена чаша от нарязания зелен лук, млякото, лимоновия сок и ¼ чаена лъжичка сол и я остави настрана.

Нагорещи мазнина в тиган с незалепващо покритие на умерена температура. Прибави тиквичките, зеления боб и царевицата и ги запържи за 6-8 минути, докато започнат да добиват кафеникав цвят, като постоянно разбъркваш. Намали котлона и прибави изварата, настърганото сирене Чедър, останалата ¼ чаена чаша зелен лук, ½ чаена лъжичка сол и черния пипер, като отново разбъркваш постоянно за 1-2 минути, докато сиренето се разтопи.

За да навиеш палачинките, слагай всяка върху парче пергамент или восъчна хартия, защото иначе лесно се развиват. Намажи средата на палачинката с ¼ от приготвената смес и използвай пергамента или хартията, за да я навиеш по-лесно.

Можеш да поднесеш вкусните палачинки, заляти с останалата част от сместа за пълнеж и с нарязан зелен лук, ако желаеш.

More from View Sofia

More Food