IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленчукови тортила палачинки

25 януари 2013 13 00

Рецепта за една непретенциозна вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Тази рецепта определено има с какво да ви изненада. Освен, че не се среща в българската кухня, в нея се обединяват вкусове на два зеленчука в неочаквано добра комбинация. Ако обичате да експериментирате с нови комбинации от храни, значи непременно трябва да опитате зеленчуковите тортила палачинки. Ще ви отнеме по-малко от един час да ги приготвите. Ето и с какви продукти трябва да се снабдите: една продълговата жълта тиква;

- 2 супени лъжици масло;

- 1 супена лъжица зехтин;

- ½ чаена лъжица сол;

- черен пипер на вкус;

- ¼ чаена лъжица чили на прах;

- кейл (къдраво зеле);

- 8 малки питки тортила;

- допълнително масло за пържене;

- 2 и ½ чаши настърган кашкавал;

- заквасена сметана;

- кориандър;

Начин на приготвяне:

Обелвате тиквата и премахвате семките от вътрешността. След това я нарязвате на малки кубчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

В голям тиган на силен огън загрявате една лъжица масло и зехтин.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато маслото се разтопи, добавете тиквата. Овкусете със сол, черен пипер и чили на прах. Пържете тиквата в продължение на няколко минути, като обръщате парченцата от всички страни. Трябва да получите златист цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

Премахнете тиквата от тигана и я оставете в чиния настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

В същия тиган разтопете другата лъжица масло на средно-висока температура и добавете кейла (къдравото зеле), като оставите листата цели. Запържете го в продължение на 3-4 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

В отделен тиган разтопете допълнително масло и запържете тортила питките, за да получите лек кафяв цвят от двете им страни.

Снимка: thepioneerwoman.com

Върху готова питка сложете от настъргания кашкавал, тиквата и кейла.

Снимка: thepioneerwoman.com

 Отгоре сложете още една питка. Когато кашкавалът се разтопи, извадете палачинката от тигана и я разрежете на две части.

Снимка: thepioneerwoman.com

Гарнирайте с лъжица заквасена сметана и стръкче кориандър.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари