Тази рецепта определено има с какво да ви изненада. Освен, че не се среща в българската кухня, в нея се обединяват вкусове на два зеленчука в неочаквано добра комбинация. Ако обичате да експериментирате с нови комбинации от храни, значи непременно трябва да опитате зеленчуковите тортила палачинки. Ще ви отнеме по-малко от един час да ги приготвите. Ето и с какви продукти трябва да се снабдите: една продълговата жълта тиква;
- 2 супени лъжици масло;
- 1 супена лъжица зехтин;
- ½ чаена лъжица сол;
- черен пипер на вкус;
- ¼ чаена лъжица чили на прах;
- кейл (къдраво зеле);
- 8 малки питки тортила;
- допълнително масло за пържене;
- 2 и ½ чаши настърган кашкавал;
- заквасена сметана;
- кориандър;
Начин на приготвяне:
Обелвате тиквата и премахвате семките от вътрешността. След това я нарязвате на малки кубчета.
Снимка: thepioneerwoman.com
Снимка: thepioneerwoman.com
В голям тиган на силен огън загрявате една лъжица масло и зехтин.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато маслото се разтопи, добавете тиквата. Овкусете със сол, черен пипер и чили на прах. Пържете тиквата в продължение на няколко минути, като обръщате парченцата от всички страни. Трябва да получите златист цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
Премахнете тиквата от тигана и я оставете в чиния настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
В същия тиган разтопете другата лъжица масло на средно-висока температура и добавете кейла (къдравото зеле), като оставите листата цели. Запържете го в продължение на 3-4 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
В отделен тиган разтопете допълнително масло и запържете тортила питките, за да получите лек кафяв цвят от двете им страни.
Снимка: thepioneerwoman.com
Върху готова питка сложете от настъргания кашкавал, тиквата и кейла.
Снимка: thepioneerwoman.com
Отгоре сложете още една питка. Когато кашкавалът се разтопи, извадете палачинката от тигана и я разрежете на две части.
Снимка: thepioneerwoman.com
Гарнирайте с лъжица заквасена сметана и стръкче кориандър.
Снимка: thepioneerwoman.com
Коментари