Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти с тайните на традиционните ястия от вашия роден край.
КОЙ ГОТВИ
Евангелина Николаева е от София. Тя е завършила "Графичен дизайн" и "Маркетинг", а хобито й е да събира рецепти. Има и много наследени, чието приготвяне е семейна традиция.
ПРОДУКТИ
3 яйца
200 мл прясно мляко
240 г брашно
200 мл вода (може и газирана)
1 пакет ванилия
щипка сол
1 ч.л. захар
масло за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Приготвяме палачинките от посочените продукти, като всяка се поръсва с около половин лъжичка маково семе.
2. Навиваме ги плътно и ги оставяме да се задушат. Поднасяме ги с шоколадов сос.
3. Шоколадовия сос приготвяме,като разтопяваме 100 г натурален шоколад на водна баня и заедно с 20 г масло. Добавяме 1 с.л. какао, 1 с.л. захар и прясно мляко.