Как се правят катми

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Традиционна рецепта за катми
1502368
Традиционна рецепта за катми

Традиционна рецепта за катми

2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка вода
1 щипка сол
1 ч.л. захар
1/2 кубче мая за хляб,
брашно, така че сместа да е по-гъста от боза

От продуктите се приготвя тесто, което да е по-гъста от боза. Тестото се оставя да втаса на топло, за около половин час.
Катмите се пекат на сач ( става и на тефлонов тиган, в който се приготвят палачинките)

В тигана се капва каока мазнина и се сипва черпак от сместа. Катмите се пекат на умерен огън.
Когато по катмата започнат да се издават навсякъде мехурчета или по точно дупчици, катмата се обръща и се пече и от др. страна до готовност.

Катмите се слагат в чиния за сервиране, една върху друга, с една и съща стрна, като се намазват с масло помежду си.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft