1 к. лъжица сол,
500 мл леко топло прясно мляко,
20 гр жива мая,
2-3 щипки сода за хляб,
350 гр. брашно,
масло за мазане
Яйцата се разбъркват, прибавя се солта,прясното мляко в което предварително сте разтворили маята и содата за хляб. Разбърква те, докато се получи хомогенна смес. На части се прибавя брашното, докато стане смес, наподобяваща гъстотата на боза. Оставя се да втаса около 30 минути на топло. Пекат се на сач или тефлонов тиган, намазан предварително с олио. Готовите катми се намазват с масло, докато са още топли.
ЛЮБИМИТЕ МАМИНИ КАТМИ НА МЕН И МОЕТО СЕМЕЙСТВО.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност